Pihe-puha gluténmentes fánk - Gyorsan, egyszerűen

Pihe-puha gluténmentes fánk – Gyorsan, egyszerűen

Utolsó frissítés: 2024-02-04

Pihe-puha gluténmentes fánk – Gyorsan, egyszerűen

Fánk, ami puha, lágy, édes és ami fantasztikusan egyszerű receptből készül.

Puha házi készítésű fánk, fantasztikusan egyszerű receptből

Fánk hozzávalói:

✔️1 bögre tej✔️ 1 evőkanál vaj ✔️1 evőkanál zsír✔️1 tojássárgája ✔️2 ek cukor✔️1 vaníliás cukor✔️1 szárított élesztő

+

2 bögre Schar Mix B

Ennyi, másra nem is lesz szükséged, csupán olajhoz, amiben majd kisütöd a fánkokat.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan kikevered.
  • Pihenteted fél órát.
  • Kinyújtod.
  • Szaggatod.
  • Ismét pihenteted fél órát.
  • Majd forró, bő olajban mindkét oldalát kisütöd a fánkoknak.
  • Rácsra szedve hagyod kihűlni.
  • Cukormázzal díszítheted!

Még több gluténmentes recept ITT!

Miklós Edit

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük