Pihe-puha gluténmentes fánk – Gyorsan, egyszerűen
Fánk, ami puha, lágy, édes és ami fantasztikusan egyszerű receptből készül.
Fánk hozzávalói:
✔️1 bögre tej✔️ 1 evőkanál vaj ✔️1 evőkanál zsír✔️1 tojássárgája ✔️2 ek cukor✔️1 vaníliás cukor✔️1 szárított élesztő
+
2 bögre Schar Mix B
Ennyi, másra nem is lesz szükséged, csupán olajhoz, amiben majd kisütöd a fánkokat.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan kikevered.
- Pihenteted fél órát.
- Kinyújtod.
- Szaggatod.
- Ismét pihenteted fél órát.
- Majd forró, bő olajban mindkét oldalát kisütöd a fánkoknak.
- Rácsra szedve hagyod kihűlni.
- Cukormázzal díszítheted!
Még több gluténmentes recept ITT!
Miklós Edit