Így készíthető otthon igazi zsemle – Recept lépésről-lépésre.
Házi zsemle gluténmentesen? Nem kell megijedni, ha egyszer kipróbálod többé már nem akarod másképp elkészíteni. Gyors, egyszerű receptet hoztunk, melyet igazán könnyű lesz követni. Alig pár hozzávalóra lesz csak szükség és anyagilag sem megterhelő.
A házi zsemle illatos, puha, nagyon finom. Miközben sül, elképesztően jó illat lesz a lakásban. Mintha egy pékségben lennénk.
Évek óta sütjük az alaprecept alapján. Ez a zsemle örök kedvencünk. Szinte az összes gluténmentes lisztkeverékkel kipróbáltuk már, működött is, de a legfinomabb, legpuhább, legigazibb a Schar Mix B-ből készül szerintünk. Persze ez ízlések és pofonok kérdése, próbáld ki te is, hogy melyik lesz a te célliszted.
8 éve sütjük így és elmondhatom, nem untuk meg. A gluténérzékeny kisfiam szerint ez a legfinomabb a világon.
A zsemle hozzávalói:
- 1 bögre = 225 gramm
- 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
- 0, 5 bögre Schar Mix B
- 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
- 1 csomag szárított Budafoki élesztő
- 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál zsír
- 1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta – így TEJMENTES is
- só ízlés szerint
Elkészítés:
KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI>>>>
Jó étvágyat!