Gluténmentes hot-dog házilag, gyorsan, egyszerűen - Recept

Hot-dog házilag – gluténmentesen

Utolsó frissítés: 2023-11-15

Hhot-dog házilag, gluténmentesen, gyorsan, egyszerűen – Recept.

Nagyon szeretjük a hot-dogot, hiszen ha jól megtömjük, igen laktató étel, ami ráadásul finom is. A jó hot-dog alapja a jó kifli, hiszem, hogy a legfinomabb az, amit otthon saját magad készítesz el. Ami ráadásul garantáltan gluténmentes, hiszen csak az van benne, amit beletettünk. 

Nagyon egyszerű recept következik, aminek mint mindig, most is az Hot-dog recept

gluténmentes

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre langyos tej +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

+ bele gm virsli, rá mustár, ketchup, majonéz ízlés szerint és persze mehet rá saláta, hagyma is, ha szeretnéd

Az elkészítés sorban a következő:

dagasztás – 10 percig

előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen

formázás – tetejét lekenni olajjal

kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin

sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.

TAM tipp:

  1. Ha laktózmentes diétát kell tartanod, használj bátran laktózmentes tejet tej helyett.
  2. Ha tejmentes diétát tartasz, használj tej helyett rizstejet vagy vizet.
  3. Ha kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni. Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.

Amikor kész a hot-dog kifli, vársz, amíg kihűl kicsit, mehet bele a virsli és még sütöd 2-3 percig 180 fokon

Facebook oldal: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>.

Persze az a verzió is szuper finom, mikor a főtt virslit teszed bele a kész, még meleg hot-dog kiflibe.

Jó gluténmentes sütés-főzést kívánunk és jó étvágyat!

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Kelt tésztákhoz alaprecept – gluténmentes>>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük