Gluténmentes zsemle recept – Így készítsd el gyorsan, egyszerűen

Kövess és oszd meg:

Egy olyan receptet mutatunk be, amely segítségével a gluténmentes zsemle pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető.

A végeredmény egy belül puha, kívül kellemesen ropogós zsemle lesz, ami ráadásul garantáltan gluténmentes, hiszen csak az van benne, amit beletettünk. 

Zsemle recept

gluténmentes, tojásmentes 

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre langyos tej +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

Az elkészítés sorban a következő:

dagasztás – 10 percig

előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen

formázás – tetejét lekenni olajjal

kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin

sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.

TAM tipp:

  1. Ha laktózmentes diétát kell tartanod, használj bátran laktózmentes tejet tej helyett.
  2. Ha tejmentes diétát tartasz, használj tej helyett rizstejet vagy vizet.
  3. Ha kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni. Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.

Miklós Edit

Kövess és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.