Kakaós csodasüti bögrés receptből

Kakaós csodasüti bögrés receptből

Utolsó frissítés: 2024-04-26

Kakaós csodasüti bögrés receptből, nagyon egyszerűen elkészíthetően. A hideg évszakban szükség van arra, hogy felturbózzuk a lelkünket.

Mi más is eshetne ilyenkor jól, mint egy csupa-csupa kakaós sütemény, ami édes, illatos és tényleg léleksimogató elfogyasztani. Mehet mellé egy forró mézes tej, vagy egy finom tea. Közben lehet beszélgetni, egy jó filmet nézni, vagy egyszerűen csak minden falatot és pillanatot szeretni.

Kakaós csodasüti bögrés receptből

Csupa csokis sütemény hozzávalók és elkészítés:

2 tojás

1 bögre cukor

1 bögre kakaópor

Összekeverjük habverővel, jó alaposan. Nincs szükség gépre, kézzel is remekül megoldható. Szép krémes lesz, nem formázható.

1 bögre meleg víz +1 bögre olaj. Ezt egy bögrébe öntöd, összekevered lazán, de még nem öntöd a tésztához. Félreteszed kicsit.

2 bögre lisztet (pl. Schaer MixB) öntesz a kakaós krémhez, majd alaposan összekevered. Szép sűrű, krémes állagú lesz.

Erre megy a víz és olaj keveréke.

https://taplalekallergiamagazin.hu/category/receptek/

Ismét alaposan összekevered, gyönyörű fényes, sűrű lesz.

1 zacskó sütőpor mehet bele végül, folytatod a keverést.

Formába öntöd, mehet tortaformába, vagy kuglófosba is.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütöd.

Közben 1 teáskanál vajat serpenyőben megolvasztasz.

Mehet hozzá 295 gramm sűrített tej és 1 kis dobozka tejföl.

Végül pedig 3 evőkanál kakaópor.

Ezt is felmelegíted, folyamatosan kavargatva, felforralod, majd lehúzod a tűzhelyről és hagyod hűlni.

A már kész süteményre öntöd és megszórod tortadarával.

Ennyi. Kész is a léleksimogató finom, csupa csokis sütemény.

TAM

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük