Illatos almás-fahéjas sütemény - gluténmentes recept

Illatos almás-fahéjas sütemény – gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2023-11-07

Illatos almás-fahéjas sütemény – gluténmentes recept.

Almás-fahéjas sütemény

gluténmentes recept

Hozzávalók:

2 bögre gluténmentes lisztkeverék

fél bögre olvasztott vaj

fél bögre olaj

3 tojás

1 sütőpor

fél bögre cukor

negyed pohár tej

fahéj ízlés szerint

reszelt alma+fahéj+cukor

ízlés szerint dió a tetejére

Elkészítés:

➖ Minden mehet egy tálba, kivéve a reszelt alma.

➖Elektromos keverővel, közepes fordulatszámon keverjük amíg a tészta besűrűsödik és halvány színű lesz.

➖ Öntsük a tészta felét a formába.

➖ Mehet rá a reszelt alma.

➖ Öntsük a tészta másik felét is a formába, az almás rétegre.

➖ Megszórhatjuk dióval.

➖ Kb. 30 percig süssük, 160 fokon.

➖Hagyjuk formában hűlni 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Tipp:

✅Tálalhatjuk simán, vagy szórjuk meg porcukorral.

✅Díszíthetjük, tölthetjük bármilyen ízvilágú krémmel is.

✅Vagy használhatunk díszítésre dekorációs masszát, fondantot is.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük