Foszlós kalács bögrésen - gluténmentes recept.

Foszlós kalács bögrésen – gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2023-05-23

Foszlós kalács bögrésen – gluténmentes recept.

Foszlós kalács hozzávalók:

✔️2 bögre gluténmentes lisztkeverék

✔️3 tojás

✔️fél bögre olaj

✔️1 bögre langyos víz vagy tej

✔️fél bögre cukor + 1 zacskó vaníliás cukor

✔️ 1 zacskó szárított élesztő

https://taplalekallergiamagazin.hu/2023/04/17/kokuszgolyo-glutenmentesen-tejmentesen-fruktozszegenyen/

 Elkészítés

Minden alapanyagot öntsünk egy tálba. Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat.

Alaposan keverjük, legalább 5 percig.

Tegyük bele egy kikent, gluténmentes liszttel kikent kuglóf formába és süssük 160°C-on 45-50 percig.

Végezzünk tűpróbát, hogy megsült-e a kuglóf.

Hintsük meg porcukorral.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük