A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához.
De mielőtt a tojás pucolásáról kezdenénk beszélni, nézzük hogyan is kell tökéletesen megfőzni a tojást?
A tökéletes főtt tojás eléréséhez kövesd az alábbiakat lépésről-lépésre:
- Tölts meg egy edényt annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat.
- Melegítsd fel a vizet, amíg forrni nem kezd.
- A tojásokat óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük.
- Adjunk a vízhez egy evőkanál sót, ami megkönnyíti majd a hámozási folyamatot.
- Főzzük 10-12 percig, attól függően, hogy milyen keménységi fokot szeretne elérni.
- Az idő letelte után vedd ki a tojásokat, és azonnal merítsd egy tál hideg vízbe . Ez a hősokk megkönnyíti a héj eltávolítását.
Amikor a tojások készen állnak és kihűltek, itt az ideje, hogy alkalmazzunk egyet a három tojáspucolási trükk közül.
A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához
1. Az üvegtrükk
Fogj meg egy akkora poharat vagy edényt, hogy kényelmesen elférjen a tojás. Helyezzed bele a tojást, és adj hozzá egy kis vizet, körülbelül egy centiméternyire.
Tegyél rá fedőt és néhány másodpercig erőteljesen rázzad. A mozgás hatására a héj szinte teljesen leválik, így könnyen eltávolítható minden nehézség nélkül.
2. A tojásforgató trükk
Finoman ütögessed a tojás végeit egy szilárd felülethez, például egy munkalaphoz vagy egy vágódeszkához. Ezután enyhe nyomással tekerj egyet rajta. Ez a mozgás a héj teljes törését okozza, így nagy darabokban távolítható el.
3. A kanál trükk
A kanál ívelt formája tökéletes eszközzé teszi a tojások pucolásához. Kezdjed azzal, hogy a tojás egyik végén eltávolítod a héj egy kis részét. Helyezzed a kanalat a fehérje és a héj közé, és csúsztassad a tojás köré. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy egyenletesen és maradék nélkül tudd megpucolni.
Miklós Edit
Facebook oldal: ITT>>>