A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához

A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához

A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához.

A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához

De mielőtt a tojás pucolásáról kezdenénk beszélni, nézzük hogyan is kell tökéletesen megfőzni a tojást?

A tökéletes főtt tojás eléréséhez kövesd az alábbiakat lépésről-lépésre:

  • Tölts meg egy edényt annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat.
  • Melegítsd fel a vizet, amíg forrni nem kezd.
  • A tojásokat óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük.
  • Adjunk a vízhez egy evőkanál sót, ami megkönnyíti majd a hámozási folyamatot.
  • Főzzük 10-12 percig, attól függően, hogy milyen keménységi fokot szeretne elérni.
  • Az idő letelte után vedd ki a tojásokat, és azonnal merítsd egy tál hideg vízbe . Ez a hősokk megkönnyíti a héj eltávolítását.

Amikor a tojások készen állnak és kihűltek, itt az ideje, hogy alkalmazzunk egyet a három tojáspucolási trükk közül.

A legjobb trükkök a főtt tojás megpucolásához

1. Az üvegtrükk

Fogj meg egy akkora poharat vagy edényt, hogy kényelmesen elférjen a tojás. Helyezzed bele a tojást, és adj hozzá egy kis vizet, körülbelül egy centiméternyire.

Tegyél rá fedőt és néhány másodpercig erőteljesen rázzad. A mozgás hatására a héj szinte teljesen leválik, így könnyen eltávolítható minden nehézség nélkül.

2. A tojásforgató trükk

Finoman ütögessed a tojás végeit egy szilárd felülethez, például egy munkalaphoz vagy egy vágódeszkához. Ezután enyhe nyomással tekerj egyet rajta. Ez a mozgás a héj teljes törését okozza, így nagy darabokban távolítható el.

3. A kanál trükk

A kanál ívelt formája tökéletes eszközzé teszi a tojások pucolásához. Kezdjed azzal, hogy a tojás egyik végén eltávolítod a héj egy kis részét. Helyezzed a kanalat a fehérje és a héj közé, és csúsztassad a tojás köré. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy egyenletesen és maradék nélkül tudd megpucolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük