A kukorica 8 egészségügyi előnye, ami miatt érdemes fogyasztani.
A kukorica az egyik legnépszerűbb gabonaféle, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Amellett, hogy rendkívül finom és még egy kicsit édes is, a kukoricának sok előnye van a táplálkozás szempontjából. Ízletes, laktató és egészséges.
Rostban, szénhidrátban és fehérjében gazdag. A-, B- és C-vitamint is tartalmaz az olyan alapvető ásványi anyagokon kívül, mint a magnézium, a foszfor és a kálium. – írja a healthshots.
A kukorica remek kiegészítője lehet leveseknek, salátáknak; és azonnali energialöketet ad nekünk.
Ezenkívül rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és segíti a jobb emésztést. A kukorica túlzott fogyasztása azonban súlygyarapodáshoz vezethet, ezért ügyelni kell arra, hogy mennyit eszünk belőle. A kukorica sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, azonban a jelenlévő vitaminok és ásványi anyagok mennyiségének meghatározása a kukorica fajtájától függ.
A popcorn az egyik legnépszerűbb snack, különösen filmnézés közben.
A pattogatott kukorica sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: mangánt, magnéziumot, cinket, rezet és foszfort, ez utóbbi elősegíti a növekedést és szövetek karbantartását. A csemegekukorica B5-vitamint, folsavat, B6-vitamint, valamint niacint tartalmaz. Ezen kívül kálium is található benne. A pattogatott kukorica azonban ásványi anyagokban gazdagabb, mint a csemegekukorica.
Mik a kukorica egészségügyi előnyei?
A kukorica gazdag forrása az alapvető tápanyagoknak, például rostoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, hozzájárul az általános egészséghez és jóléthez.
Íme néhány előnye a kukoricafogyasztásnak, ezt teszi a szervezettel:
A kukorica javíthatja az emésztést
A kukoricában található rostok segítik az emésztést és elősegítik a bélrendszer egészséges működését. Segíthet a székrekedés megelőzésében is.
Javítja a szív egészségét
A kukorica antioxidánsokat tartalmaz, és segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. Olyan vegyületeket tartalmaz, mint a folsav, a kálium és a növényi szterolok, amelyek jótékony hatással vannak a szív egészségére. A folsav csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A kálium segít szabályozni a vérnyomást, míg a növényi szterinek csökkentik a koleszterinszintet. A kukorica rostban gazdag. napi 25 gramm rost elfogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Energialöketet adhat
A kukorica szénhidrátokat tartalmaz, amelyek gyorsenergiát adnak a szervezetnek. A kukoricában lévő szénhidrátok glükózra bomlanak le, amelyet a sejtek energiatermelésre használnak fel, támogatva az általános vitalitást és állóképességet.
Javítja a szem egészségét
A kukorica jó forrása a karotinoidoknak, beleértve a luteint és a zeaxantint, amelyek jótékony hatással vannak a szem egészségére. Ezek a vegyületek segítenek megvédeni a szemet az időskori makuladegenerációtól és a szürkehályogtól azáltal, hogy kiszűrik a káros kék fényt és csökkentik a retina oxidatív károsodását.
Segíti a súlyszabályozást
A kukorica rosttartalma elősegíti a teltségérzetet, így egészséges snack. Ez segít a testsúly szabályozásában azáltal, hogy csökkenti a teljes kalóriabevitelt. A kukorica viszonylag alacsony kalória- és zsírtartalmú, így megfelelő kiegészítője a testsúlykontroll diétáknak. Rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzését, segít az étvágy szabályozásában és a túlevés megelőzésében.
Javíthatja a bőr egészségét
Mivel a kukorica antioxidánsok és vitaminok forrása, segít az egészséges bőr megőrzésében, akadályozza az öregedés jeleinek megjelenését.
A kukorica támogatja az immunrendszert
A kukoricában lévő C-vitaminhoz hasonló vitaminok szerepet játszanak az immunrendszer támogatásában. Ez segít a szervezetnek védekezni a betegségek ellen. A kukorica csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is. 8. Csökkenti a vérszegénység kockázatát A kukorica vasat tartalmaz, amely elengedhetetlen a vashiányos vérszegénység megelőzéséhez. Különösen fontos az alacsony vasszintű emberek számára.
Mennyi kukoricát fogyaszthatsz egy nap?
Az egy nap alatt elfogyasztható kukorica mennyisége számos tényezőtől függ, például az általános étrendtől, az egészségi állapottól és az egyéni toleranciától. A változatos élelmiszerekkel kiegyensúlyozott étrend eléréséhez napi egy közepes méretű cső vagy egy csésze mag ajánlott. Minden nap fogyaszthatsz kukoricát a kiegyensúlyozott étrend részeként. Mindazonáltal alapvető fontosságú, hogy változatos legyen a táplálékbevitel, hogy biztosítsuk az étkezés kiegyensúlyozottságát és a tápanyagok széles skáláját.