A teljes szénhidrát- és cukormentes diéta ezt műveli a szervezettel

A teljes szénhidrát- és cukormentes diéta ezt műveli a szervezettel

A teljes szénhidrát- és cukormentes diéta ezt műveli a szervezettel.

Ki kell-e hagynom a cukrot az étrendemből? Van-e értelme a teljes szénhidrát- és cukormentes diétának? Ez használ vagy inkább árt az ilyen komoly diéta? Fontos kérdések és még fontosabb válaszok jönnek.

Az összes cukor eltávolítása az étrendből azt jelenti, hogy elveszíthetjük a gyümölcsökben, a teljes kiőrlésű gabonákban és a tejtermékekben található fontos tápanyagokat.

A teljes szénhidrát- és cukormentes diéta ezt műveli a szervezettel

Az összes szénhidrátot és cukrot elhagyó étrend, mint például a ketogén diéta, károsak lehetnek az egészségre a szakemberek és a kutatások szerint.

Cukor nélkül szervezetünknek alternatív energiaforrásokat kell találnia.

Tehát ketontesteket (a máj által termelt anyagokat) használnak üzemanyagként – alapvetően a szervezet éhezési üzemmódba kerül.

A szénhidrát- és cukormentes étrend „keto influenzát” okozhat.

Olyan tünetekkel, mint a fejfájás és fáradtság. A dietetikusok azt javasolják, hogy csökkentsük a magasan finomított, hozzáadott cukrot és mesterséges édesítőszereket tartalmazó ételeket és italokat, de ne távolítsunk el minden szénhidrátot az étrendből.

Milyen édes módszerek vannak az egészség megőrzésére?

Ha feltétlenül édesítőszert kell használnod, fontold meg a cukorhelyettesítőt, például a stevia-t, vagy próbáld meg cukor és stevia keverékét használni.

Fogyassz teljes értékű élelmiszereket, például gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, tejtermékeket, sovány fehérjéket, tenger gyümölcseit, dióféléket és magvakat.

Kerüld a szénsavas italokat, az energiaitalokat, az édes teákat és a gyümölcsleveket. Édesítőszerként használj egész gyümölcsöt.

Adj egy tört banánt a zabpehelyhez, vagy turmixolj datolyát a turmixodba.

Mindig olvasd el a tápértékre vonatkozó címkét az élelmiszercsomagokon, és kerüld az olyan „egészséges” élelmiszereket, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak, mint például a granola vagy az energiaszeletek.

FORRÁS

Facebook oldal: ITT>>>

kép: Stock kép, Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük