Tudtad? A házi természetes tisztítószerek is veszélyesek

Óriási tévhit – A házi természetes tisztítószerek nem veszélyesek?

Óriási tévhit – A házi természetes tisztítószerek nem veszélyesek?

Tudtad? A házi természetes tisztítószerek is veszélyesek

Ha házilag szeretnél tisztítószert előállítani valószínűleg ezekkel a gyakori összetevőkkel fogsz találkozni az oldat elkészítésekor: szódabikarbóna, citromlé és ecet.

Ez a 3 összetevő a boltban vásárolt tisztítószerek (természetes vagy hagyományos) árának töredékébe kerülhetnek.

Nagy előnyük, hogy pontosan ismerjük a hozzájuk tartozó összetevőket.

De tudd, hogy a házi készítésű termékek nem ártalmatlanok.

Ezen szerek használatakor is meg kell tenned ugyanazokat az óvintézkedéseket, mint a hagyományos vagy környezetbarát termékekkel végzett tisztítás során.

Először is viselj védőkesztyűt, és gyorsan öblítsd le, ha az oldat a bőrödre került.

Nyisd ki az ablakokat, és ügyelj arra, hogy ne lélegezd be a gőzöket, mert egyes légúti betegségekben és asztmában szenvedők különösen érzékenyek  mind a házilag készített, mind a boltban vásárolt termékekből származó gőzökre.

Fontos tudni, hogy a kevésbé mérgező háztartási cikkek egyedi kockázatokat jelenthetnek, ha más hagyományos tisztítószerekkel keverednek.

Ügyelj arra, hogy ne keverj össze fehérítőt (ami nem természetes termék, hanem egy általános háztartási tisztítószer) más vegyszerekkel, például ecettel, alkohollal vagy ammóniával, mivel veszélyes gázokat hozhat létre.

Ne feledd, hogy bár a házi készítésű tisztítószer olcsóbb lehet, valószínűleg nem lesz olyan hatékony, mint a boltban megvásárolható termékek.

Ugyanis a boltban vásárolt tisztítószerek általában olyan vegyszerek keverékét tartalmazzák, amelyeket optimalizált teljesítményre terveztek.

Ez azt jelenti, hogy a házi tisztítószerek nem mindig biztosítanak ugyanolyan szintű tisztítást, mint a kereskedelmi termékek. Különösen olyan helyzetekben, amikor magasabb szintű higiéniára van szükség.

Facebook oldal: ITT>>>

kép: Stock kép

FORRÁS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük