Ezért érdemes uborkás vizet inni minden nap - Ez fog történni

Ezért érdemes uborkás vizet inni minden nap – Ez fog történni

Az uborkás víz nagyszerű módja annak, hogy hidratált állapotban tartsd magad. Sőt, még a fogyásban is segíthet és remek egészségmegőrző hatása is van. Ezért érdemes uborkás vizet inni minden nap, íme!

Ezért érdemes uborkás vizet inni minden nap - Ez fog történni

Tudtad, hogy mellett számos előnye is van annak, ha rendszeresen fogyasztod az uborkás vizet? Például elősegíti a fogyást. Hosszabb ideig teltebbnek érezheted magadat, és ezáltal csökkentheted a napi kalóriabevitelt. Szakemberek szerint a magas víztartalmú és alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek fogyasztása, így például az uborkás víz csökkentheti a testsúlyt. Az uborkás víz nagyon alacsony kalóriatartalmú, mivel egy csésze szeletelt uborka körülbelül 16 kalóriát tartalmaz, így ideális fogyáshoz. 

Ha naponta fogyasztod, antioxidánsokkal látja el szervezetedet. Az uborka tartalmaz néhány fontos antioxidánst, például C-vitamint és béta-karotint. Ezek az antioxidánsok segíthetnek megvédeni a sejteket a károsodástól, és potenciálisan csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.

Az uborkás víz elektrolitokat és ásványi anyagokat, például káliumot és magnéziumot is biztosít a szervezet számára. Ezek az ásványi anyagok fontosak a megfelelő izom- és idegműködés fenntartásához.

Ráadásul az uborkás víz egészségesebb, szebb bőrt is biztosít. A hidratáltság elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. Elegendő folyadék fogyasztása javíthatja a bőr rugalmasságát és csökkentheti a ráncok megjelenését. Az uborka több, mint 90 %-a víz, így remekül hidratál.

Ezért érdemes uborkás vizet inni minden nap - Ez fog történni

Az uborkás víz természetes vízhajtóként működik, segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből és támogatja a veseműködést. Ezenkívül segíthet a rossz lehelet leküzdésében is, mivel képes hidratálni, illetve eltávolítja a szájban lévő baktériumokat.

Ráadásul jól variálható, az uborkás vizet bátran dobd fel egyéb ízekkel, adhatsz hozzá citromot, narancsot és még citromfüvet is.

Érdemes tehát beiktatni a mindennapjaidba, mert számos előnye van a fogyasztásának.

Az uborkás víz elkészítése egyszerű.

Kell hozzá:

8 csésze víz

2 uborka, vékonyra szeletelve

Az elkészítés igen egyszerű:

Szeleteld fel az uborkát.

Tedd egy nagy kancsóba vagy üvegbe.
Öntsd fel vízzel és jól keverd össze.
Fedjed le, tedd hűtőbe legalább 4 órára.

Hűtve kell fogyasztani, hűtőben kell tárolni.
3 napon belül fogyaszd el.

Naponta hat-nyolc pohár folyadékot kellene bevinni a szervezetbe. Az uborkás víz ivása szórakoztató és ízletes módja lehet ennek a célnak.

Fontos tudni, hogy az uborkás víz túlzott fogyasztása enyhe gyomorpanaszokhoz vezethet néhány embernél. Ennek oka a cucurbitin, ami egy hashajtó hatású vegyület. Illetve bár 1 pohár ebből a frissítő italból, kevés rostot tartalmaz, ugyanakkor nagy mennyiségben túlterhelheti az emésztést, ami puffadáshoz, gázképződéshez vagy hasmenéshez vezethet, különösen az érzékeny gyomrúak esetében.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT>>>

via

A cikk szponzorált linket tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük