Gluténmentes zsemle gyorsan, egyszerűen - Recept

Gluténmentes zsemle gyorsan, egyszerűen – Recept

Utolsó frissítés: 2023-11-28

Egy olyan receptet mutatunk be, amely segítségével a gluténmentes zsemle pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető. Nem nehéz egyáltalán, bátran álljon neki bárki. Pár alapanyag, könnyen megjegyezhető elkészítési mód. Alig pár perces munka után csak az a dolgod, hogy megvárd míg elkészül.

A végeredmény egy belül puha, kívül kellemesen ropogós finom zsemle lesz, ami ráadásul garantáltan gluténmentes, hiszen csak az van benne, amit beletettünk. 

Zsemle recept

gluténmentes, tojásmentes 

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre langyos tej +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

Az elkészítés sorban a következő:

dagasztás – 10 percig

előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen

formázás – tetejét lekenni olajjal

kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin

sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.

TAM tipp:

  1. Ha laktózmentes diétát kell tartanod, használj bátran laktózmentes tejet tej helyett.
  2. Ha tejmentes diétát tartasz, használj tej helyett rizstejet vagy vizet.
  3. Ha kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni. Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük