Illatos almás-fahéjas sütemény – gluténmentes recept.
Almás-fahéjas sütemény
gluténmentes recept
Hozzávalók:
2 bögre gluténmentes lisztkeverék
fél bögre olvasztott vaj
fél bögre olaj
3 tojás
1 sütőpor
fél bögre cukor
negyed pohár tej
fahéj ízlés szerint
reszelt alma+fahéj+cukor
ízlés szerint dió a tetejére
Elkészítés:
Minden mehet egy tálba, kivéve a reszelt alma.
Elektromos keverővel, közepes fordulatszámon keverjük amíg a tészta besűrűsödik és halvány színű lesz.
Öntsük a tészta felét a formába.
Mehet rá a reszelt alma.
Öntsük a tészta másik felét is a formába, az almás rétegre.
Megszórhatjuk dióval.
Kb. 30 percig süssük, 160 fokon.
Hagyjuk formában hűlni 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tipp:
Tálalhatjuk simán, vagy szórjuk meg porcukorral.
Díszíthetjük, tölthetjük bármilyen ízvilágú krémmel is.
Vagy használhatunk díszítésre dekorációs masszát, fondantot is.