5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

Utolsó frissítés: 2023-10-26

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

 

5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani
5+1 ok, amiért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

5 ok, hogy miért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán
értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

5 ok, hogy miért érdemes rendszeresen vöröshagymát fogyasztani

 

„A hagymafélék a hazai, tradicionális ételeink kötelező elemei. A bélflóra szempontjából igazán
értékes anyagot, inulint tartalmaznak, de antioxidánsokban is gazdagok, így az immunrendszerünkre is pozitív hatást gyakorolnak.” – fogalmaz Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat program dietetikusa.

Csökkenti a vércukorszintet

A vöröshagymában található króm bizonyítottan csökkenti az vércukorszintet, a
glükózszintet, javítja a glükóztoleranciát, és segít csökkenteni a koleszterinszintet is.
Jótékony hatással van továbbá a gyomor- a bélrendszer egészségére is. Egy fej vöröshagyma a felnőttek számára ajánlott napi króm bevitel 20%-át fedezi.

Magas antioxidáns tartalom

A vöröshagyma nagyon gazdag flavonoidokban, flavonoid típusú antioxidánsokban,
amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, és olyan betegségek megelőzésében is jó
szolgálatot tehetnek, mint a rák vagy a cukorbetegség.

Támogatja az immunrendszer optimális működését

A vöröshagyma bővelkedik prebiotikumokban, amelyek segítenek megőrizni az
egészséges bélflórát, és így hozzájárulnak az immunrendszer optimális működéséhez.

Jót tesz a csontoknak

A vöröshagyma a csontok egészségét is javítja, rendszeres fogyasztása mérsékli
a csontritkulást.

Gyulladáscsökkentő vitaminbomba

A vöröshagyma számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a C-vitamin, a
kalcium, a foszfor, a kálium, a nátrium, a magnézium, a vas, a réz, a cink mellett megtalálható benne a B1-, a B2-, a B3-, a B5-, a B6-vitamin, valamint a folsav és a biotin is. Javítja a szív- és
érrendszer egészséget, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

+1 tipp

Ha nem merünk vöröshagymát enni, mert tartunk a kellemetlen szagától, akkor
próbáljuk ki, hogy elrágunk egy friss petrezselyemszárat!

Facebook oldal: Táplálékallergia Magazin – TAM>>>

Kenyér-pizza recept – Ne dobd ki a megmaradt kenyeret

Forrás: Európai Friss Csapat

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Különösen fontos számára az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése. Írásaival támogatni szeretné mindazokat, akik a testi-lelki egyensúlyt keresik. A szakmája egyben a szenvedélye is. A Táplálékallergia Magazin célja, hogy segítsen a tudatos, egészséges életmódban és útmutatót ad a különböző ételallergiákban, diétákban is. Tematikája: egészség, tudatos életmód, diéta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük