Kenyér-pizza recept - Ne dobd ki a megmaradt kenyeret

Kenyér-pizza recept – Ne dobd ki a megmaradt kenyeret

Kenyér-pizza recept – Ne dobd ki a megmaradt kenyeret, mert szuper jól tudod újra hasznosítani. Lehet belőle zsemlemorzsát is készíteni, de ha valami gyorsra, finomra vágysz azonnal, akkor mutatunk egy remek ötletet. nem kell bajlódni a recepttel, tészta gyúrásával, kelesztésével sem. Elképesztően szuper ez a étel a rohanós hétköznapokra IS.

Kenyér – pizza recept

gluténmentes


Hozzávalók:

500 g régi kenyér, kockákra vágva

2 tojás

700 ml tej

20 ml olaj

ízlés szerinti mennyiségben paradicsompüré

½ teáskanál cukor

fekete bors, majoranna, oregánó

250 g mozzarella, reszelve

200 g sonka/szalámi

Elkészítés:

A régi kenyeret forró tejjel öntjük, hagyjuk felszívódni, kézzel keverjük össze és hagyjuk kihűlni.

Hozzáadjuk az olajat, a tojásokat, sót, majorannát.

Jól összekeverjük és a kerek tepsibe nyomkodjuk. 

Egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét a cukorral és borssal, és öntsük a préselt kenyérre.

Tegyük a tetejére a feltéteket, sonkát/szalámit/sajtot és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk oregánóval. Melegen tálaljuk.

A kenyér mennyisége attól függ, hogy mennyi maradt meg.

Ehhez mérten kell a tej mennyiségét is beállítani. A „tészta” vastagsága is a kenyér mennyiségétől függ.

Miklós Edit

Forrás: alo.rs

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük